Χρήσιμες Συμβουλές για κάθε σπίτι...

Παρακάτω θα διακρίνετε χρήσιμες συμβουλές για την συντήρηση των χαλιών σας. Αν έχετε οποιαδήποτε άλλη απορία, παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας.

Πως μπορώ να αυξήσω την ζωή στο χαλί μου; Πως μπορώ να διατηρήσω το χαλί μου σε καλή κατάσταση;

Προσέχετε, για να έχετε! Μπορείτε να αυξήσετε την ζωή των χαλιών σας αλλά και να διατηρήσετε την ποιότητα τους, ακολουθώντας κάποιους βασικούς κανόνες στην καθημερινότητα μας.
α) Βγάλτε τα παπούτσια σας όταν είστε σπίτι και κινηθείτε άνετα με τις παντόφλες σας, αποφεύγοντας να τα λερώσετε και να τα φθείρετε.
β) Σκουπίζετε σχολαστικά τα χαλιά σας με ηλεκτρική σκούπα καθημερινά και μια φορά την εβδομάδα σκουπίζετε και την πίσω όψη του χαλιού.
γ) Μην κάνετε χρήση χλωρίου ή χημικού προϊόντος για να καθαρίσετε τα χαλιά σας. Για τις περιπτώσεις που επιθυμείτε να καθαρίσετε το χώρο γύρω από τα χαλιά σας (π.χ. το πάτωμα), δώστε έμφαση έτσι ώστε να μην έρθει σε επαφή οποιαδήποτε χημική ουσία με το χαλί σας.
δ) Μην τυλίγετε το χαλί σας όταν έστω και ένα μέρος του είναι υγρό, αλλά αφήστε το πρώτα να στεγνώσει, καθώς η υγρασία εγκλωβίζεται και υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να δημιουργηθούν μούχλα και μύκητες.
Οι παραπάνω συμβουλές δεν καθιστούν τα χαλιά σας πλήρως καθαρά αλλά ούτε αντικαθιστούν την ανάγκη καθαρισμού τους σε ετήσια βάση, καθώς οι λεκέδες εισχωρούν σε βάθος προκαλώντας δυσάρεστες καταστάσεις. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να επωφεληθείτε των ποιοτικών υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης των χαλιών σας.

Τι είναι βιοδιασπώμενο και ποια η σχέση αυτής της λέξης με τα χαλιά μου;

Βιοδιασπώμενο είναι μία λέξη που τελευταία την συναντάμε όλο και πιο συχνά στις ετικέτες πολλών προϊόντων στα supermarket και όχι μόνο. Αφορά κάτι που διασπάται από μικροοργανισμούς (βακτήρια, μύκητες) στο νερό από το διοξείδιο του άνθρακα (CO2) και από κάποια βιο-υλικά. Αυτό δυστυχώς δεν μας λέει και πολλά διότι το προϊόν μπορεί να διασπάται σε μερικές μέρες ή σε μερικά χρόνια αλλά μπορεί να κάνει και εκατοντάδες χρόνια και ακόμα χειρότερα η διάσπαση μπορεί να οδηγήσει σε υλικά πολύ επικίνδυνα για το περιβάλλον. Έτσι δεν πρέπει να χρησιμοποιούμε προϊόντα τα οποία είναι απλά βιοδιασπώμενα.

Γι' αυτό εμείς στα Ταπητοκαθαριστήρια Σοφιανός κάνουμε χρήση οικολογικών προϊόντων καθαρισμού που διασπώνται εύκολα και δεν βλάπτουν το περιβάλλον.

Πώς να καθαρίσω τις ακαθαρσίες του σκύλου ή της γάτας από το χαλί μου;

Πολλές φορές τα ζωάκια μας μπορεί να λερώσουν τα χαλιά μας. Παρακάτω σας παραθέτουμε έναν απλό τρόπο να καθαρίσετε τις ακαθαρσίες επάνω στο χαλί σας.

Με αρκετό χαρτί κουζίνας πιέστε πάνω στη λερωμένη περιοχή για να απορροφήσει την υγρασία. Επαναλάβετε τη διαδικασία με νέο χαρτί και πιέστε μέχρι αυτό να βγαίνει εντελώς στεγνό. Στη συνέχεια βάλτε μέσα σ’ ένα ψεκαστήρα χλιαρό νερό και λευκό ξύδι σε αναλογία δύο προς ένα. Ανακατεύστε καλά και ψεκάστε με το διάλυμα το σημείο που έχει λερωθεί. Αφού περάσουν πέντε λεπτά πάλι με χαρτί κουζίνας ή με μία καθαρή πετσέτα πιέστε ελαφρά το σημείο που έχετε ψεκάσει.

Τέλος ξεβγάλετε το σημείο αυτό με καθαρό νερό και με μία στεγνή καθαρή πετσέτα ταμπονάρετε την περιοχή. Αφήστε το να στεγνώσει, χωρίς να ακουμπάει εκείνο το σημείο του χαλιού στο πάτωμα και σε μερικές ώρες θα διαπιστώσετε πως έχει καθαρίσει.

Οι παραπάνω συμβουλές δεν καθιστούν τα χαλιά σας πλήρως καθαρά αλλά ούτε αντικαθιστούν την ανάγκη καθαρισμού τους σε ετήσια βάση, καθώς οι λεκέδες εισχωρούν σε βάθος προκαλώντας δυσάρεστες καταστάσεις. Μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να επωφεληθείτε των ποιοτικών υπηρεσιών καθαρισμού και απολύμανσης των χαλιών σας.

Τι κάνω αν το χαλί μου έχει μούχλα;

Αν διαπιστώσετε πως το χαλί σας έχει πιάσει μούχλα το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να φροντίσετε το χαλί σας να είναι στεγνό. Ο μεγαλύτερος εχθρός των χαλιών είναι η υγρασία, η οποία βοηθά στην ταχύτατη ανάπτυξη της μούχλας. Για να απομακρύνεται την υγρασία φροντίστε το χαλί σας να είναι απλωμένο. Θα βοηθήσει επίσης πολύ αν το απλώσετε έξω να το βλέπει ο ήλιος. Εφόσον η υγρασία είναι σε χαμηλά επίπεδα η ανάπτυξη της μούχλας θα σταματήσει. Εάν είναι σε προχωρημένο στάδιο η μούχλα συμβουλευτείτε έναν ειδικό.

Να θυμάστε όσο ποιο γρήγορα διαπιστώσετε ότι το χαλί σας έχει πιάσει μούχλα και απομακρύνετε την υγρασία, αυξάνονται οι πιθανότητες για να την καταπολεμήσετε χωρίς να καταστραφεί το χαλί σας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι να επικοινωνήσετε μαζί μας προκειμένου να παραλάβουμε για να καθαρίσουμε και να απολυμάνουμε το χαλί σας.

Πόσο απαραίτητος είναι ο καθαρισμός χαλιών σε ταπητοκαθαριστήριο;

Δυστυχώς, δεν είναι λίγοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι ο επαγγελματικός καθαρισμός χαλιών και μοκετών δεν είναι απαραίτητος. Νομίζουν ότι πλένοντας μία φορά το χρόνο το χαλί τους στο μπαλκόνι με νερό και σαπούνι θα καθαρίσουν το χαλί αποτελεσματικά, ώστε να ζουν σε ένα υγιές περιβάλλον. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι το χαλί αποτελεί ένα ξεχωριστό οικοσύστημα, το οποίο έχει τους δικούς του κατοίκους, ακόμα και αν εμείς δεν τους βλέπουμε.
Το συχνό και σχολαστικό καθάρισμα με ηλεκτρική σκούπα είναι εντελώς απαραίτητο, μέχρι να παραδοθούν σε κάποιο εξειδικευμένο ταπητοκαθαριστήριο.
Όμως, αυτά το βήμα δεν είναι αρκετό, όπως πολλοί διατείνονται. Όσο σχολαστικά και συχνά και αν βάζετε σκούπα, όσο πολύ και αν προσέχετε το χαλί σας πατώντας πάνω του χωρίς παπούτσια, η σκόνη και τα ακάρεα είναι αναπόφευκτο να μετοικήσουν σε αυτό. Είναι απίστευτο το πόση σκόνη μπορεί να συσσωρευθεί σε ένα χαλί ή μια μοκέτα μετά από μόλις μερικές μέρες.
Παράλληλα, στα χαλιά και τις μοκέτες, αλλά και στα στρώματα και τους καναπέδες, ζουν και αναπαράγονται τα ακάρεα, οι αόρατοι με γυμνό μάτι μικροοργανισμοί, οι οποίοι θρέφονται με τη σκόνη, την υγρασία και τα νεκρά κύτταρα του ανθρώπινου δέρματος. Μέσα σε ένα μόλις τετραγωνικό εκατοστό χαλιού μπορεί να ζουν ακόμα και μερικά εκατομμύρια ακάρεα! Τα ακάρεα ευθύνονται για τις περισσότερες αναπνευστικές αλλεργίες αλλά και την έξαρση του άσθματος, η οποία είναι πολύ επικίνδυνη για τα μικρά παιδιά. Οι δύο αυτοί εχθροί, λοιπόν, η σκόνη και τα ακάρεα, δεν αντιμετωπίζονται με την ηλεκτρική σκούπα και το πλύσιμο του χαλιού στο μπαλκόνι με το λάστιχο.
Αυτό που χρειάζεστε είναι ο επαγγελματικός καθαρισμός μία φορά το χρόνο με σύγχρονα μηχανήματα και ακολουθώντας τα εξής βήματα:
i) Απομάκρυνση σκόνης στεγνά (τίναγμα)
ii) Πλύσιμο χαλιών
iii) Στέγνωμα και απολύμανση τους
iv) Φινίρισμα, βούρτισμα και άμεση συσκευασία ώστε να παραδοθούν χωρίς ίχνος σκόνης

Τα Ταπητοκαθαριστήρια Σοφιανός διαθέτουν σύγχρονο εξοπλισμό και μπορούν να σας εγγυηθούν μόνο καθαρά αποτελέσματα, κάνοντας χρήση υποαλλεργικών προϊόντων καθαρισμού που είναι φιλικά προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον. 

Γιατί να σας προτιμήσω;

Εγγυόμαστε υπεύθυνα αποτελέσματα γιατί διαθέτουμε και την εξειδίκευση στον καθαρισμό και την απαραίτητη τεχνογνωσία. Η ανταμοιβή μας της σκληρής εργασία τόσων ετών και τον επαγγελματισμό που μας διακρίνει, είναι η εμπιστοσύνη σας προς εμάς και αυτό μας συνιστά την καλύτερη δυνατή επιλογή για εσάς . Η κύρια προτεραιότητά μας ήταν, είναι και θα είναι να  μένουν όλοι οι πελάτες μας ικανοποιημένοι.

Στοιχεία Επικοινωνίας

Κιλκίς 3
Αθήνα, 10441

Ακολουθήστε μας

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα - Σάββατο : 09.00 - 17.00
Κυριακή & Αργίες : Κλειστά